08.05.2017 14:15

MSN al drie jaar over de grens van 100 goals

Het koningstrio Luis Suárez, Lionel Messi en Neymar van FC Barcelona heeft ook dit seizoen weer de magische grens van 100 doelpunten overschreden. De voorhoede van de Catalanen behaalde die mijlpaal al voor de derde keer op rij.

In het duel met Villarreal (4-1) van afgelopen weekeinde werd de grens van 100 doelpunten bereikt en overschreden. Messi maakte twee doelpunten, Suárez en Neymar beiden één. De drie Zuid-Amerikanen waren daarmee goed voor de gehele productie van de wedstrijd en ze bewezen opnieuw hun ongekende scoringsdrift door dit seizoen al op gezamenlijk 102 doelpunten te komen.

Sinds 2014 een fenomenaal trio
Messi is als superster de absolute vedette bij Barcelona. De Argentijn speelt al het langst in de hoofdmacht van de club (16 oktober 2004 zijn debuut) en exact tien jaar en negen dagen later stond hij voor het eerst met Neymar én Suárez op het veld. De Braziliaanse Neymar was de eerste die hem kwam bijstaan. In de zomer van 2013 transfereerde hij van Santos FC naar Barça. Eén seizoen later kwam Suárez, maar die moest eerst nog een schorsing uitzitten na het bijten van Giorgio Chiellini, waardoor op 25 oktober 2014 het trio compleet was.

Vanaf het eerste moment hadden de drie een klik op het veld. Het debuut was Real Madrid-uit (3-1 nederlaag), waarin debutant Suárez al na vier minuten een assist gaf op Neymar. Het betekende het begin van een succesvolle samenwerking. Al in het eerste gezamenlijke seizoen werd de grens van 100 doelpunten overschreden.

Messi voert de score op
De grootste bijdrage van deze mijlpaal komt van de 29-jarige Messi. Dit seizoen is hij verantwoordelijk voor de helft van de doelpunten. Met 35 doelpunten in de competitie, 11 in de Champions League, 4 in de Copa del Rey en 1 in de Supercup komt zijn totaal op 51 doelpunten. Suárez volgt met 35 doelpunten, terwijl Neymar nog enigszins achterblijft met 16 treffers.

Ook in het seizoen 2014/2015, het eerste jaar dat de drie samen speelden, maakte Messi met 58 stuks de meeste doelpunten. Het seizoen erop, 2015/2016, wist Suárez dat aantal te behalen en zich te kronen tot topscorer van de drie én van de gehele Primera División.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner