08.05.2017 16:14

Kuyt verzekert Legioen: "Gaan het oplossen"

De eerste van de twee mogelijkheden om kampioen te worden, ging zondag verloren voor Feyenoord. In de eigen Kuip volgt een tweede en laatste kans om de schaal naar Rotterdam te halen. Aanvoerder Dirk Kuyt heeft er alle vertrouwen in.

In gesprek met De Telegraaf blikt de 36-jarige Kuyt eerst nog even terug op de dramatisch verlopen zondag, 'uit' bij Excelsior. "Er waren veel scenario’s voor deze wedstrijd te bedenken, maar dit had ik nog niet bedacht." Feyenoord zakte in de tweede helft door het ijs en ging met 3-0 onderuit. De eerste titel sinds 1999 moet nog minstens één week wachten.

"Je kan een droom van heel veel mensen waarmaken, ook je eigen droom, maar dat is niet gelukt. Spanning in een kampioenswedstrijd is logisch, maar ik vond het jammer dat we die op een bepaald moment in de wedstrijd niet van ons konden afgooien."

"Er zal nu een hoop teleurstelling zijn bij onze supporters, maar wij gaan het oplossen. Dan moet het in onze eigen Kuip maar gebeuren", verzekert Kuyt voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Feyenoord voelt zich gesteund door goede statistieken in De Kuip.

  • 16 thuiswedstrijden
  • 14 zeges
  • 2 remises
  • 0 nederlagen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner