09.05.2017 09:14

Conte: "Laten zien dat we de titel verdienen"

Chelsea is heel hard op weg naar het Engelse landskampioenschap. De ploeg van manager Antonio Conte won maandagavond van Middlesbrough, waardoor het nog maar één zege verwijdert is van de titel.

De ploeg van manager Antonio Conte staat sinds de twaalfde speeldag al aan kop van de Premier League. Sindsdien werd de voorsprong op de verschillende achtervolgers steeds verder uitgebreid. Inmiddels bedraagt de voorsprong op nummer twee Tottenham Hotspur zeven punten, met nog drie wedstrijden te gaan. De champagne kan vast koud worden gezet door The Blues.

"Ik ben heel blij voor mijn spelers. We laten zien dat we het verdienen om te competitie te winnen", zegt manager Conte tegen de BBC. "We hebben nu een nieuwe stap richting de titel gezet. In de volgende wedstrijd moeten we proberen om kampioen te worden. West Bromwich Albion wil een goede wedstrijd tegen ons spelen, maar we zijn er klaar voor", blikt hij vast vooruit op de kampioenswedstrijd van aanstaande vrijdag.

Waar het voor Chelsea feest was op Stamford Bridge, viel voor tegenstander Middlesbrough het doek. De club, waar de Nederlander Marten de Roon en oud-Ajacied Viktor Fischer onder contract staan, is door de nederlaag definitief gedegradeerd. Na afloop applaudisseerde Conte voor de fans van de bezoekers. Hij was onder de indruk: "Het was fantastisch om te zien hoe de fans en de ploeg voor elkaar klapten ondanks de degradatie. Na deze mooie reactie voelde ik in mijn hart dat ik ook moest klappen voor de Middlesbrough-fans en om hen veel geluk te wensen volgend seizoen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner