10.05.2017 14:17

Lacazette neemt voorbeeld aan Anderson

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Alexandre Lacazette hoopt donderdagavond Sonny Anderson te evenaren. De Braziliaan bezorgde Olympique Lyon in 2001 een 3-0 overwinning in de Europa League, nadat de Fransen de uitwedstrijd tegen Club Brugge met 4-1 hadden verloren.

"Als ik de kans krijg om hetzelfde te bereiken als Sonny, doe ik dat met plezier", aldus de Franse spits op de clubsite van Olympique Lyon. "Maar ik zie mezelf niet als een verlosser. Ik ben onderdeel van de groep en wil mijn ploeggenoten helpen", aldus Lacazette, die in Amsterdam als invaller in het veld kwam. De Fransman kampte onlangs met een hamstringblessure. "Ik voel me goed. Hoe meer dagen en trainingen er passeren, hoe beter ik me voel."

In tegenstelling tot Ajax wist Olympique Lyon nooit een Europese finale te bereiken. "Ja, daarvan zijn we ons bewust. We weten dat het na de return een enorm karwei wordt, maar het is niet onmogelijk. We willen naar de finale. Daarvoor moet er nog heel wat gebeuren, maar in het voetbal is alles mogelijk. We weten dat we het kunnen en zullen er alles aan doen om ons doel te behalen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner