10.05.2017 15:17

Juventus won slechts 2 van de 8 CL-finales

Juventus plaatste zich dinsdagavond voor de finale van de Champions League, maar op basis van het verleden zullen de Italianen zich nog niet rijk rekenen. Juventus won in het verleden slechts 2 van de 8 finales.

2 keer tegen Ajax
Aan 1 van die 2 finales zal men in Amsterdam niet graag terugdenken. 2 keer stond Juventus in de finale van de Champions League oog in oog met Ajax. De eerste keer dat Ajax en Juventus elkaar in de finale troffen was op 30 mei 1973. De Amsterdammers stonden voor de derde keer op rij in de finale en de Italianen wilden een einde maken aan de heerschappij van Ajax in Europa, dat ging voor de Italianen echter niet volgens plan. Ajax won namelijk met 1-0 dankzij een vroeg doelpunt van Johnny Rep. In 1996 viel de medaille de andere kant op, al had Juventus wel strafschoppen nodig om de overwinning naar zich toe te trekken. Edgar Davids en Sonny Silooy misten een penalty, waardoor Juventus zijn tweede Champions League wist te winnen.

Meest recente finale
In 2015 stond Juventus voor het laatst in de finale. Juventus wist in de halve finale af te rekenen met een sterk Real Madrid en stond in het Olympiastadion tegenover FC Barcelona. Met onder meer Paul Pogba, Arturo Vidal en Andrea Pirlo leek Juventus een goede kans te hebben, maar de Catalanen bleken een maatje te groot voor Juventus. Ivan Rakitić schoot FC Barcelona al vroeg op voorsprong. Álvaro Morata deed wat terug namens de Italianen, maar via Luis Suárez en Neymar werd het uiteindelijk 3-1 voor de Spanjaarden.

Overige finales:
1983: 1-0 nederlaag tegen Hamburger SV.
1985: 1-0 winst op Liverpool FC.
1997: 3-1 nederlaag tegen Borussia Dortmund.
1998: 1-0 nederlaag tegen Real Madrid.
2003: 0-0 gelijkspel, nederlaag na strafschoppen tegen AC Milan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner