11.05.2017 22:58

Ajax verliest van Lyon maar gaat naar Finale

Ajax staat op 24 mei voor het eerst na 21 jaar weer in een Europese finale. Het elftal van Peter Bosz verloor de uitwedstrijd bij Olympique Lyon met 3-1. Dat was net voldoende omdat de formatie uit Amsterdam vorige week met 4-1 zegevierde.

Kasper Dolberg schoot Ajax in de 27e minuut volkomen verdiend op voorsprong (0-1). Want de nummer twee van de eredivisie controleerde aanvankelijk de wedstrijd en kreeg ook de betere kansen. Niets leek er aan de hand voor Ajax, tot de twee laatste minuten van de eerste helft. Eerst mocht Alexandre Lacazette een strafschop nemen na een lichte overtreding van Matthijs de Ligt. Vervolgens schoot de de spits zijn ploeg ook nog op voorsprong.

Rachid Ghezzai zorgde met de 3-1 in de 81e minuut voor een hectische slotfase. Maar Ajax bleef overeind, zelfs na een tweede gele kaart voor Nick Viergever.