12.05.2017 22:57

Chelsea pakt zesde landstitel in clubhistorie

Voor de zesde keer in de clubgeschiedenis is Chelsea de beste club van Engeland. De formatie van trainer Antonio Conte pakte twee wedstrijden voor het einde van de competitie het landskampioenschap. Sinds 2000 werd Chelsea vijf keer kampioen.

Vrijdagavond was een minimale zege op West Bromwich Albion voldoende voor de titel. Michy Batshuayi bezorgde zijn ploeg, met pas zijn tweede competitiegoal, een late overwinning. Hierdoor is Chelsea niet meer in te halen door directe concurrent Tottenham Hotspur. De ploeg van Vincent Janssen staat tien punten achter de koploper en heeft nog drie wedstrijden te spelen.

Het jaar van Chelsea staat in het teken van een bijzondere ommekeer. De ploeg begon het seizoen weliswaar met drie overwinningen in de competitie, maar in speelronde zeven kreeg Chelsea een gigantisch pak op de broek van Arsenal. Na de 3-0 nederlaag in het Emirates Stadium gooide Conte zijn ploeg om en werd de inmiddels welbekende 3-4-3 formatie ingezet.

Met hardwerkende flankspelers, een solide blok van drie verdedigers en drie vrije aanvallers voorop werd een zegereeks ingezet door Chelsea, die de basis vormde voor het zesde landskampioenschap in de clubhistorie. Diego Costa (20) en Eden Hazard (15) zijn de topscorers van de club uit Londen, verdediger Azpilicueta is de enige speler die geen minuut voetbal miste voor Chelsea.

Voor trainer Conte was de titel ook erg bijzonder, aangezien hij de laatste vier jaar als clubtrainer telkens een prijs pakte. Van het seizoen 2011/2012 tot en met 2013/2014 was hij succesvol met Juventus in de Serie A, waarna hij bondscoach werd van Italië. Aan het begin van het huidige seizoen werd hij weer clubtrainer, met de Premier League-titel als resultaat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner