13.05.2017 10:11

Ødegaard kan terug naar Real, maar wil blijven

Huurling Martin Ødegaard heeft de mogelijkheid om na dit seizoen terug te keren naar Real Madrid. Hoewel de Noorse middenvelder bij sc Heerenveen een wisselvallig seizoen doormaakt, wil hij ook na de zomer blijven.

Afgelopen winterstop haalden de Friezen hem op in Spanje voor anderhalf seizoen. Waarschijnlijk maakt Ødegaard die termijn helemaal vol en speelt hij volgend seizoen dus ook in het shirt van Heerenveen. "Daar ziet het wel naar uit. Mijn contract is ook voor het komende seizoen, al is er een optie om tussentijds terug te gaan naar Madrid", laat Ødegaard weten aan Omrop Fryslân.

Heel zeker van zijn zaak is het supertalent niet, maar de intentie is er om te blijven. "Of ik denk dat ik ook komend seizoen hier speel? Dat is wel het plan." Op jonge leeftijd maakte hij al furore bij Strømsgodset IF en voor veel geld verkaste hij naar Spanje. Bij Real Madrid werd Ødegaard met zijn 16 jaar en 157 dagen de jongste debutant uit de rijke historie van die club. In het shirt van Heerenveen is het nog erg wisselvallig en speelde hij slechts 13 duels in de Eredivisie, waarvan hij er slechts 7 in de basis begon.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner