14.05.2017 16:37

Utrecht gaat met vertrouwen de play-offs in

FC Utrecht heeft zondag nog eens laten zien, na de traditionele top drie, de beste van de eredivisie te zijn. De nummer vier won de uitwedstrijd tegen nummer vijf AZ met 3-2. AZ eindigde door het verlies, en een zege van Vitesse op Roda JC, dit seizoen uiteindelijk als zesde. FC Utrecht en AZ waren voor zondag allebei al zeker van deelname aan de play-offs voor een ticket voor de Europa League.

Richairo Zivkovic opende in de 32e minuut de score voor FC Utrecht. Drie minuten later leek het duel al beslist. Eerst kreeg Jonas Svensson een directe rode kaart. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof oordeelde dat Zivkovic, die door Svensson naar beneden werd getrokken, doorgebroken was. Zakaria Labyad schoot de vrije trap binnen: 0-2.

Met tien man wist AZ nog wel terug te komen. Mark van der Maarel werkte de bal in de 51e minuut in eigen doel. Twee minuten later was de marge weer twee door een doelpunt van Nacer Barazite. Alireza Jahanbakhsh kopte halverwege de tweede helft de 2-3 binnen, maar verder kwam AZ niet. Voor Utrecht was het de zevende overwinning in de laatste acht eredivisieduels.