14.05.2017 17:00

NEC ondanks zege veroordeeld tot play-offs

NEC is zondag veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie om degradatie naar de eerste divisie te voorkomen. Ondanks de verdiende overwinning van 2-0 op sc Heerenveen wacht de Nijmeegse club nog spannende weken om ook volgend seizoen in de eredivisie te kunnen spelen. In Heerenveen waren Arnout Groeneveld en invaller Taiwo Awoniyi de doelpuntenmakers.

Heerenveen begon sterk aan de wedstrijd. De counters van NEC waren echter gevaarlijker. Kévin Mayi en Jay-Roy Grot verzuimden te scoren. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Na een lange pass van Dario Dumic maakte Groeneveld het openingsdoelpunt. Na die treffer zakte Heerenveen in het restant van de eerste 45 minuten door de ondergrens. NEC had geen enkele moeite de voorsprong tot aan de rust te behouden.

Ook na de pauze speelde Heerenveen erg matig. Na dik 20 minuten verdubbelde NEC de voorsprong. InvallerTaiwo Awoniyi zette de Nijmegenaren op 0-2. Heerenveen probeerde daarna nog wel wat terug te doen, maar tot teleurstelling van het Friese publiek bleef de ploeg van trainer Jurgen Streppel vooral aanvallend machteloos. Teleurstelling was er ook bij NEC dat ondanks de winst nog vol aan de bak moet om in de eredivisie te blijven.