17.05.2017 23:40

Advocaat met Fenerbahçe uit de beker

Dick Advocaat gaat na dit seizoen zonder een grote prijs Fenerbahçe inruilen voor het Nederlands elftal. De coach zag zijn Turkse formatie woensdag de halve finale van de strijd om de nationale beker verliezen van Medipol Başakşehir F.K. De beslissing viel na een zenuwslopende strafschoppenreeks, waarin penalty nummer 26 de beslissing bracht.

Na negentig minuten was het 2-2, dezelfde stand als in de eerste ontmoeting. In extra tijd werd niet gescoord.

Emre Belözoğlu zette Başakşehir vlak voor rust op voorsprong. Moussa Sow maakte in de 71e minuut de gelijk. De Senegalees schoot ineens raak, na een fraaie voorzet van Jeremain Lens.

Na een goed uitgespeelde aanval zette de Zweed Samuel Holmén Başakşehir in de slotfase opnieuw op voorsprong. Toch sleepte Fener er nog een verlenging uit, nadat Ozan Tufan de 2-2 maakte door een schot van Robin van Persie te verlengen.