18.05.2017 10:00

Mourinho wil De Gea behouden voor United

David De Gea staat naar verluidt nadrukkelijk in de belangstelling van Real Madrid, maar Manchester United-trainer José Mourinho is niet van plan om mee te werken aan een transfer van De Gea naar Spanje.

Mourinho deed woensdagavond tegen Southampton (0-0) geen beroep op De Gea om Sergio Romero ritme op te laten doen met het oog op de Europa League-finale van 24 mei in Solna tegen Ajax. Mourinho kreeg na afloop de vraag wanneer De Gea weer onder de lat zou staan bij Manchester United. "Ik denk tijdens de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen Los Angeles Galaxy", aldus de Portugees tegenover Sky Sports.

Manchester United speelt aankomend weekend nog 1 competitiewedstrijd. "Ik hoop Joel (Pereira, red.) te laten spelen tegen Crystal Palace en ik hoop dat Sergio de finale kan spelen", vervolgt Mourinho zijn verhaal. "Hopelijk lopen deze twee geen fysieke ongemakken op. Maar David is één van de beste doelmannen ter wereld. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat we topspelers voor onze club willen behouden."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner