18.05.2017 16:10

Ajax met een fitte selectie naar EL-finale

Ajax werkt met een fitte selectie toe naar de finale van komende woensdag tegen Manchester United in de Europa League. Daley Sinkgraven sloot donderdag weer aan bij de groepstraining van de club. Lasse Schöne heeft geen last meer van de voetblessure die hij vorige week opliep tegen Olympique Lyon.

"We zijn fit en fris, dus dat is lekker werken", zei trainer Peter Bosz, die zich niet uitliet over zijn beoogde basisformatie voor de eerste Europese finale na 21 jaar voor zijn club.

De keuze voor zijn vleugelverdedigers zal de trainer van Ajax de meeste hoofdbrekens kosten. Bosz zal een vervanger voor de geschorste linksback Nick Viergever aanwijzen. Hij moet kiezen tussen Jairo Riedewald of Sinkgraven, die vanwege een knieblessure een maand niet gespeeld heeft.

Joël Veltman heeft rechts in de defensie vaak een streepje voor op Kenny Tete, die afgelopen week weer uitstekend inviel tegen Olympique Lyon in de halve finale. "Jullie zullen het volgende week wel allemaal zien", antwoordde Bosz op vragen over de opstelling van Ajax voor de finale.

ANP

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner