19.05.2017 11:46

Breinburg: "Eerst zondag maar de klus klaren"

NEC deed woensdagavond uitstekende zaken in de strijd tegen lijfsbehoud. De Nijmegenaren wonnen uit bij FC Emmen met 1-3 en lijken zich daarmee op te kunnen maken voor de finaleronde. Aanvoerder Gregor Breinburg wil nog niet te vroeg juichen.

"Na afloop was het wel even een feestje met de supporters, maar wel een kleintje", liet de aanvoerder weten op de website van NEC. "We hebben een goede uitgangspositie, maar we zijn er ook nog niet. Ik wil ook nog niet denken aan een eventuele volgende ronde. Als wij wakker blijven en scherp zijn zoals in de tweede helft moet het goed komen, maar we weten ook dat Emmen gevaarlijk kan zijn. Laten we zondag eerst maar eens de klus klaren en dan kijken we daarna wel vooruit."

FC Emmen hield de rijen goed gesloten en dus probeerde Breinburg het met een verre poging. "Emmen houdt het compact en dan weet je dat het een keer van afstand moet proberen. Gelukkig ging die erin, want dat was wel het kantelpunt in de wedstrijd. Dan worden de linies bij Emmen eindelijk wat groter en kunnen we makkelijker voetballen. Toen creëerden we eindelijk wat meer kansen en maakten we gelukkig de 1-2 en 1-3."

Ondanks het matige begin en de vroege tegentreffer had Breinburg het idee dat zijn ploeg het tij nog wel kon keren. "We begonnen gewoon niet goed aan de wedstrijd. We leden veel te veel balverlies en dan roep je tegen een ploeg als Emmen de counters over je af, want daar loeren zij in een compacte samenstelling op. Maar ik had in het veld tegelijkertijd het gevoel dat het nog wel goed zou komen."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner