20.05.2017 14:49

Carragher vol lof over oud-ploeggenoot Kuyt

Dirk Kuyt (l.) en Jamie Carragher (r.) proberen Cesc Fàbregas van de bal te krijgen. (11-02-2010)
Dirk Kuyt (l.) en Jamie Carragher (r.) proberen Cesc Fàbregas van de bal te krijgen. (11-02-2010)

De voetbalwereld reageerde afgelopen week vol bewondering over Dirk Kuyt. De Feyenoorder beëindigt zijn profcarrière, wat ook aan Jamie Carragher niet voorbij is gegaan. De heren deelden een kleedkamer bij Liverpool.

Kuyt vertrok in 2006 van Feyenoord naar Liverpool, waar hij zich voegde bij Carragher. De Engelse verdediger speelde zijn gehele carrière (1995-2013) voor The Reds en was onder de indruk van Kuyt. "Dirk was de perfecte ploeggenoot. Hij stond er altijd wanneer de nood het hoogste was. Het is geen toeval dat hij scoorde in de Champions League-finale en een WK-finale speelde met Nederland."

"Dirk is het bewijs van wat je kan bereiken met hard werken, maar alleen hard werken betekent niets. Mentaliteit is wat mensen onderscheidt aan de top, de bereidheid om elke dag tot het gaatje te gaan. Hij deed dat en nog veel meer", aldus Carragher in zijn column voor de Daily Mail.

Carragher en Kuyt bereikten in 2007 samen de finale van de Champions League. In de eindstrijd tegen AC Milan waren de Italianen nipt te sterk (1-2), maar maakte Kuyt wel het enige doelpunt van Liverpool. Dat was ook het enige doelpunt dat toernooi voor Kuyt, die verder wel 9 doelpunten maakte voor The Reds in de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner