21.05.2017 18:08

Kane na een productieve slotweek topscorer

Harry Kane is dankzij een hattrick in de slotwedstrijd tegen Hull City (1-7) opnieuw topscorer van de Engelse competitie geworden. De spits van Tottenham Hotspur bracht met drie treffers zijn seizoenstotaal op 29 doelpunten en daarmee bleef hij Romelu Lukaku van Everton voor. De Belgische spits uit de ploeg van Ronald Koeman scoorde wel één keer in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Arsenal, maar kwam niet verder dan 25 goals.

Kane, die dit seizoen ook lang aan de kant stond met een enkelblessure, was zeker deze week bijzonder op dreef. De Engelse spits maakte er donderdag tegen titelverdediger Leicester City liefst vier (1-6) en loste Lukaku daarmee af aan kop van de topscorerslijst. Kane verzekerde zich tegen Hull City van de Gouden Schoen door nog eens drie keer te scoren. De Engelse spits werd vorig jaar met 25 doelpunten ook al topscorer van de Premier League.

Tottenham Hotspur eindigt de competitie als tweede met zeven punten achterstand op kampioen Chelsea, maar met acht punten voorsprong op nummer drie Manchester City.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner