22.05.2017 09:15

Van Hanegem kritisch op Bosz na winst Award

Willem van Hanegem vindt het vreemd dat Peter Bosz nog voor de finale van de Europa League de Rinus Michels Award in ontvangst mocht nemen. De columnist had verwacht dat Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst de prijs zou krijgen.

"Dat Bosz die nu al, op voorspraak van zijn collega's, ontving, verbaast mij en ik hoorde op televisie Bosz dat zelf ook concluderen", laat Van Hanegem in zijn column opmaken. "Ik ben vaak kritisch geweest op Giovanni van Bronckhorst, maar wat hij voor elkaar heeft gekregen met Feyenoord is bijzonder knap", doelt de Kromme op het kampioenschap van de Rotterdamse club.

"Als Bosz de Europa League wint, zet hij natuurlijk ook iets prachtigs neer. Met een jonge ploeg met veel leuke spelers. Ik kijk zelf vooral uit naar Kasper Dolberg. En ik hoop dat Justin Kluivert aan het werk wordt gezet in Zweden. Een Europese finale winnen, 22 jaar na zijn vader, dat zou wat zijn zeg", gaat Van Hanegem verder in zijn column. "In dat geval valt er wél iets voor te zeggen om Peter Bosz de titel Trainer van het Jaar te geven."

Van Hanegem hoopt dat Ajax het goede spel van de laatste weken kan doortrekken naar de finale. "Al moeten we ook niet overdrijven dat het al een heel seizoen smullen is in Amsterdam. Eigenlijk draait de ploeg pas echt goed sinds half maart, toen in De Arena werd gewonnen van FC Kopenhagen. Daarna werd Feyenoord ondersteboven gespeeld en boften Schalke 04 en Olympique Lyon dat Ajax er in Amsterdam geen zeven of acht maakte. Dat ze in beide uitwedstrijden nog in de problemen kwamen, was vreemd en vooral onnodig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner