23.05.2017 09:51

Babos kan niet kiezen tussen NAC en NEC

NAC Breda en NEC Nijmegen staan tegenover elkaar in de finale van de play-offs en Gábor Babos durft geen winnaar aan te wijzen. De 42-jarige Babos keepte in het verleden bij zowel NAC als NEC.

Babos stond tussen 2000-2004 en 2013-2015 onder contract bij NAC en speelde tussen 2005-2013 voor NEC. "Voor mij is dit een heel aparte wedstrijd. Bij deze clubs heb ik de meeste wedstrijden gespeeld. Ik moest meteen denken aan het seizoen 2007-2008. Bij NEC hadden we toen een fantastisch team met Mario Been als trainer. Thuis wonnen we met 6-0, NAC had geen kans en wij gingen naar de UEFA Cup."

"In de Eerste Divisie zijn de thuiswedstrijden van NAC bijna altijd uitverkocht, dan zitten er 16.000 man", vervolgt de Hongaar tegenover De Gelderlander. "Dat is echt apart. Je weet dat het heel wat los zou maken, als NAC zou promoveren. Maar NEC is natuurlijk ook groot genoeg voor de Eredivisie. Als je bij NEC alles geeft, als speler of trainer of begeleider, dan kun je jezelf heel goed verkopen bij de mensen."

"Het zijn allebei echte volksclubs. Aanpakken, niet zeuren. Die mentaliteit. Ze horen allebei in de Eredivisie. Daarom is het jammer dat slechts een club de finale kan winnen. Ik gun het beide clubs. Het wordt heel spannend. Moge de beste winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner