23.05.2017 16:03

Mourinho krijgt slachtoffers niet uit hoofd

José Mourinho heeft dinsdag in een verklaring gereageerd op de aanslag van maandag in Manchester. "We zijn allemaal bedroefd door de tragische gebeurtenissen van maandag. We krijgen de slachtoffers en hun families niet uit onze gedachten en onze harten", aldus de Portugese trainer van Manchester United, die het woensdag met zijn club in de finale van de Europa League opneemt tegen Ajax.

Manchester liet eerder dinsdag al weten de persconferentie van Mourinho en twee van zijn spelers in de Friends Arena in Stockholm te schrappen. Zijn spelers zullen er volgens de coach ondanks de tragische gebeurtenis van maandag alles aan doen om woensdagavond de Europa League binnen te halen. "We moeten ons werk doen, en we zullen naar Zweden vliegen om de klus te klaren. Het is zonde dat we niet met hetzelfde gevoel als voor een andere grote wedstrijd op het vliegtuig kunnen stappen. Ik ben hier nog niet lang, maar ik weet dat de mensen van Manchester hier samen doorheen zullen komen."

Bij de aanslag in de Manchester Arena aan het einde van een concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande kwamen maandag zeker 22 mensen om het leven.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner