25.05.2017 11:00

FC Barcelona staat achter veroordeelde Messi

FC Barcelona steunt de voor belastingontduiking veroordeelde Lionel Messi door dik en dun. Dat zei de club in reactie op de uitspraak van de Hoge Raad in Spanje, die het beroep van de Argentijnse stervoetballer afwees en woensdag bepaalde dat gevangenisstraf voor Messi en zijn vader Jorge van 21 maanden en boetes van 2 en 1,5 miljoen euro blijven staan.

"We herhalen het nogmaals, de club geeft zijn volledige steun aan Lionel Messi, zijn vader Jorge Messi en zijn familie", luidde een verklaring van de Catalaanse club. Messi is schuldig bevonden aan belastingfraude voor een bedrag van 4,1 miljoen euro. Hij en zijn vader gaan niet achter de tralies, want voor celstraffen lager dan twee jaar hoeft in Spanje iemand die niet eerder is veroordeeld niet de cel in.

FC Barcelona meldde dat voorzitter Josep Maria Bartomeu zijn steun persoonlijk heeft overgebracht aan Messi, de aanvaller die de Catalaanse club hielp aan onder meer acht Spaanse titels en vier eindzeges in de Champions League. Hij maakte in 582 wedstrijden 506 doelpunten.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner