25.05.2017 20:26

Scorende Dessers doet ook NEC Nijmegen pijn

NAC Breda heeft donderdagavond goede zaken gedaan in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Cyriel Dessers kroonde zich in het Rat Verlegh tot matchwinner tegen NEC Nijmegen: 1-0.

NEC won zijn laatste vier duels en ook in Breda begonnen de bezoekers goed. Binnen 5 minuten hadden de gasten al 2 keer de lat geraakt. Eerst tikte doelman Jorn Brondeel de bal zelf tegen het aluminium en de rebound werd door verdediger Dario Dumić ook tegen de lat geknikt. Kévin Mayi en diezelfde Dumić kregen daarna goede kansen om alsnog te scoren, maar zij schoten naast. Aan de overkant was wie anders dan Cyriel Dessers gevaarlijk. Hij kopte net naast uit een vrije trap van Manu García. NEC'er Wojciech Golla haalde even later de doorgebroken Dessers onderuit en kreeg daarvoor de rode kaart. Op basis van de videobeelden mocht de verdediger echter toch blijven staan.

Nadat iedereen in Breda weer enigszins was bijgekomen van de ingetrokken rode kaart begon NAC sterk aan de tweede helft. Dat leverde wel dreiging, maar weinig echt gevaar op. NEC pakte vervolgens het heft weer in handen en werd gevaarlijk via Ali Messaoud en Jay-Roy Grot. Zij wisten doelman Brondeel echter niet te verschalken. NAC werd in de laatste twintig minuten steeds verder teruggedrongen en invaller Taiwo Awoniyi kopte nog hard tegen de lat. NAC Breda verdedigde de 0-0 vervolgens met man en macht en leek genoegen te moeten nemen met een doelpuntloze slotfase. Topschutter Dessers liet zijn supporters echter toch juichen. Na geklungel van NEC kreeg hij de bal van Giovanni Korte en verschalkte hij doelman Joris Delle.

Door de overwinning zet NAC Breda een eerste stap in de richting naar promotie. Aanstaande zondag heeft NEC nog de kans om de 1-0 nederlaag weg te poetsen. Dan wordt om 16:45 uur afgetrapt in de Goffert.

Door: Bob van Dijk