29.05.2017 10:40

Cruijff: "Ajax mag trots zijn op dit seizoen"

Jordi Cruijff had gehoopt dat Ajax in de finale Manchester United zou kloppen. Helaas bleven de Amsterdammers met lege handen achter. Desondanks vindt de zoon van de legendarische nummer veertien dat Ajax trots mag zijn.

"De Engelsen hadden het verdedigend goed voor elkaar en kwamen nauwelijks in de problemen", valt er te lezen in de wekelijkse column van Cruijff in De Telegraaf. "Er werd door Ajax niet vanuit de tweede linie geschoten en te vaak werden er voorzetten gegeven terwijl er niemand of hoogstens één speler in het strafschopgebied stond. Intussen had Manchester United genoeg aan een schot dat van richting werd veranderd en een doelpunt dat uit een corner viel."

Ondanks dat de finale verloren ging, wil Cruijff niets weten van een verloren seizoen voor de Amsterdamse club. "Toch mag Ajax heel trots zijn op wat er dit seizoen gepresteerd is. Ik heb daar diep respect voor. Als de club ook nog de selectie bij elkaar kan houden, dan zou het mooi zijn om de opgaande lijn in de Europa League richting de Champions League door te trekken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner