29.05.2017 17:26

Voorzitter RvC verlaat Roda JC om Korotajev

Voorzitter Harm Wiertz van de raad van commissarissen bij Roda JC heeft maandag zijn functie neergelegd. Wiertz vindt het maar niets dat de Limburgse club zich inlaat met buitenlandse investeerders.

Hij heeft daarom ook bezwaar tegen de beoogde samenwerking met zakenman Aleksei Korotajev, die zich afgelopen winter in Kerkrade meldde om een deel van de aandelen over te nemen van Frits Schrouff. De overname werd begin deze maand opgeschort toen bleek dat Korotajev al een paar maanden in de gevangenis in Dubai zit, voor het uitschrijven van een ongedekte cheque. Volgens Wiertz moet Roda JC niet in zee gaan met buitenlandse investeerders, maar juist hulp zoeken in de nabije omgeving.

De rvc-voorzitter is van mening dat de club de financiële problemen moet oplossen door te bezuinigen, zo staat in een verklaring van Roda JC. Omdat Wiertz te weinig steun zou hebben binnen de club, legt de Limburgse ondernemer na drie jaar zijn functie neer. De geel-zwarte ploeg uit Kerkrade handhaafde zich zondag dankzij winst op streekgenoot MVV (1-0) in de Eredivisie.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner