30.05.2017 19:59

Overmars eerlijk: "Te veel betaald voor Neres"

Directeur spelersbeleid Marc Overmars geeft toe dat de transfersom van ruim 10 miljoen euro voor David Neres te hoog is uitgevallen. De jonge Braziliaan is de duurste buitenlandse aankoop in de clubhistorie van de Amsterdammers.

"Het kan, incidenteel een speler voor 10 á 11 miljoen kopen, maar dat is niet het doel", stelt de directeur in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Misschien zit er tussen de versterkingen in de nabije toekomst geen speler met een dergelijke transferwaarde, misschien één. Dat is moeilijk te zeggen, helemaal omdat de voetballerij een beetje gek is geworden. Met alle bedragen die overal de ronde doen."

Ook Ajax deed afgelopen winter mee aan het financiële spelletje. David Neres werd voor 12 miljoen overgenomen van São Paulo, via bonussen kan dat bedrag nog oplopen tot 15 miljoen. "De Braziliaanse markt is een verhaal apart", verdedigt Overmars zichzelf. "Dat hebben we met David Neres ook weer gemerkt. Elke dag veranderde er weer iets, op een gegeven moment werd het ook een kwestie van niet opgeven, maar doorgaan."

Flinke transfersom
"De vraag of we niet op een bepaald moment hadden moeten stoppen, was rechtvaardig. Misschien hadden wij moeten zeggen: Het is mooi geweest en klaar. Want we hebben gewoon te veel betaald, dat weten we, in verhouding met andere transfers. Toch zaten we al een jaar achter Neres aan, we zagen in hem een duidelijke versterking. Daar komt bij dat we voor zóveel geld hadden verkocht, dat we ook verder konden gaan dan normaal", kijkt Overmars naar de verkopen van onder anderen Jasper Cillessen en Arkadiusz Milik.

De directeur van Ajax blikt ook terug op de succesvolle Europese campagne van de Amsterdammers. Ajax bereikte de finale van de Europa League. "Je merkt dat ons succes in Europa veel teweegbrengt, dat is bijzonder. In de weken voor de finale stond Ajax weer vol in de spotlights. Daarbij merkten we veelal een mix van waardering en verbazing: Hoe kan dat toch? Een team met een voetbalbegroting van 21 miljoen euro, te midden van al het geweld van de rijke grootmachten in Europa? Dat gevoel heerste overal en is een compliment voor Ajax en het Nederlandse voetbal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner