06.06.2017 14:48

Internationals van Ajax betreuren vertrek Bosz

De internationals van Ajax betreuren het vertrek van trainer Peter Bosz. Terwijl ze dinsdag binnendruppelden in Noordwijk om kennis te maken met de nieuwe bondscoach Dick Advocaat, kwam vanuit Duitsland de bevestiging dat Bosz aan de slag gaat bij Borussia Dortmund.

"Zonde, jammer natuurlijk", zei aanvoerder Davy Klaassen van Ajax, die maandag telefonisch al op de hoogte was gebracht door Bosz. "We hebben een leuk en mooi jaar gehad, als team zijn we heel erg naar elkaar toe gegroeid. Dan is het zonde dat de trainer daarin wegvalt."

Matthijs de Ligt kreeg het nieuws over het vertrek van Bosz door terwijl hij in de auto op weg naar Noordwijk zat. "Mooi voor hem, maar voor ons is het jammer", aldus De Ligt, die onder Bosz debuteerde in de hoofdmacht van Ajax en zich al snel opwerkte tot international. "Sommige spelers waren tevreden over hem, anderen minder, zo gaat het altijd. Maar iedereen heeft kunnen zien dat wij dit seizoen als team een goede ontwikkeling hebben doorgemaakt."

Klaassen erkende min of meer dat er strubbelingen waren binnen de technische staf. "Maar zo zijn er altijd wel wat dingetjes binnen een team, ook bij ons als spelers onderling. Ik weet niet of dat uiteindelijk heeft geleid tot het vertrek van de trainer", zei de aanvoerder van Ajax. "Feit is dat wij als spelers het jammer vinden dat hij weg is, wij vonden het fijn met hem."

De Ligt hoopt dat de opvolger van Bosz doorgaat op de ingeslagen weg. "We hebben een goede basis gelegd, het is aan de nieuwe trainer om ervoor te zorgen dat we daarop kunnen voortborduren. Ik heb wel wat namen gehoord in de wandelgangen, maar daar kan ik niet over oordelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner