18.06.2017 08:38

Ajax zet Heitinga op hoogste juniorenteam

John Heitinga neemt komend seizoen het hoogste juniorenelftal van Ajax onder zijn hoede. De 87-voudig international zette afgelopen jaar de eerste stappen in zijn trainerscarrière als assistent van Marcel Keizer bij Jong Ajax. De 33-jarige Heitinga wordt nu hoofdtrainer van het elftal onder 19 jaar, voorheen bekend als de A1.

De oud-verdediger van Ajax en Oranje neemt die functie over van Aron Winter, die waarschijnlijk assistent wordt van Keizer bij de hoofdmacht. De Amsterdamse club liet zaterdag weten in gesprek te zijn met Winter over de invulling van zijn rol in het komende seizoen. Keizer schuift na een jaar bij Jong Ajax door naar het eerste elftal, waar hij de vertrokken Peter Bosz opvolgt.

Heitinga gaat samen met Frank Peereboom het trainersduo vormen van het hoogte juniorenteam. "Ik ben trots en blij dat de club me deze kans geeft", aldus Heitinga.

Ajax maakte ook bekend dat Cedric van der Gun als trainer terugkeert bij de club. De 38-jarige Hagenaar, die aan het begin van zijn carrière voor Ajax speelde, gaat zich bezighouden met de jongste jeugd.

ANP

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner