17.07.2017 19:50

Russinnen verrassen met winst tegen Italië

De voetbalsters van de nationale ploeg van Rusland hebben maandagavond verrast tegen de ervaren speelsters van Italië. Na een sterke eerste helft kon Italië de wedstrijd in de tweede helft niet meer ombuigen en verloor het met 1-2 van de Russische dames.

Rusland begon sterk aan de eerste helft. Terwijl de onervaren speelsters van Rusland eerder kansloos leken, bleek er in de openingsfase niets minder waar. Eenmaal kwam Italië met de schrik weg maar in de negende minuut was het wel raak bij de Italianen. Elena Danilova werd tussen de linies ingespeeld en kon richting het doel draaien. Met de gegeven ruimte had de speelster genoeg tijd om uit te halen en kon Danilova een schot produceren die buiten het bereik van Chiara Marchitelli het doel invloog.

Toen de Italiaanse dames doorhadden dat zij aan de bak moesten, bleken de teams wat meer op hetzelfde niveau te liggen. De Italianen hadden minder balverlies en kregen ook de eerste kans van de wedstrijd. De ervaren Manuela Gabbiadini kon de voorzet niet richting het doel verwerken en daardoor bleef Italië op achterstand. Even later was het aan de andere kant wel raak. De hoekschop van de Russinnen werd niet goed verdedigd en Elena Morozova kon de voorsprong op de Italianen met het hoofd verdubbelen.

De Italiaanse ploeg was gedurende de eerste helft verder niet kansloos. Een prachtig schot leek het openingsdoelpunt te worden voor Italië maar de 19-jarige doelvrouw van Rusland, Tatyana Shcherbak, hield de bal op minstens even mooie manier tegen.

De tweede helft bevatte evenveel kansen, maar minder doelpunten. Italië kwam meerdere keren door middel van een hoekschop of voorzet voor het doel maar de goed keepende Shcherbak hield een lange tijd het doel schoon. De keepster leek in de lucht niet heel sterk te zijn, maar de Italianen kregen de bal telkens niet bij een medespeelster. Tot de 88e minuut leek er geen vuiltje aan de lucht todat Ilaria Mauro met de punt van haar schoen de bal voorbij de Russische keepster tikte. De aansluitingstreffer zorgde ervoor dat Italië nog even hoop had op meer, maar een krankzinnige eindfase met een afgekeurd doelpunt en een bal die van de lijn gehaald werd leverde Italië verder niets op.