31.07.2017 09:00

Martens en Miedema schieten vaakst op WEURO

Lieke Martens loopt na afloop van het EK-duel Nederland - Zweden het veld in om de overwinning te vieren (29-07-2017).
Lieke Martens loopt na afloop van het EK-duel Nederland - Zweden het veld in om de overwinning te vieren (29-07-2017).

De OranjeLeeuwinnen Lieke Martens en Viviane Miedema hebben tijdens het WEURO 2017 het vijandelijke doel het vaakst onder vuur genomen. De aanvalsters van Oranje kwamen gezamenlijk tot zestien schoten, allebei acht keer.

De statistiek die Martens, samen met Sherida Spitse de Oranje-topscorers van dit toernooi, in handen heeft, is een stuk prominenter dan die van Miedema. In het geval van de kersverse aanvaller van FC Barcelona betreft het namelijk schoten op doel. Martens schoot al acht keer tussen de palen volgens de cijfers van de UEFA, evenals de Duitse Dzsenifer Marozsán. Zij is met haar land al uitgeschakeld, na het échec tegen de Deense dames

Miedema kreeg gedurende het toernooi al flink wat kritiek te verduren, maar in de kwartfinale tegen Zweden speelde ze eindelijk zoals de meesten haar kennen van het clubvoetbal. De spits van Arsenal LFC scoorde tegen de Zweedse dames ook haar eerste treffer van dit toernooi. Toch schoot ze van alle speelsters het vaakst een schot die niet richting het doel vloog: acht keer. María Paz (Spanje), Elena Danilova (Rusland) en Amandine Henry (Frankrijk) volgen met zes schoten op gepaste afstand. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner