06.08.2017 16:30

Nederland ook in finale met zelfde basiself

Lieke Martens (m) tijdens de groepswedstrijd tegen Denemarken 20-07-2017
Lieke Martens (m) tijdens de groepswedstrijd tegen Denemarken 20-07-2017

Voor de finale van het Europees Kampioenschap stuurt bondscoach Sarina Wiegman weer dezelfde elf als tegen Engeland het veld in. Denemarken verandert, in vergelijking met de gewonnen halve finale tegen Oostenrijk, enigszins en past meerdere aanpassingen toe.

De Nederlandse ploeg, die het hele toernooi al bijna telkens met dezelfde basiskrachten begon, heeft geen enkel verschil als er gekeken wordt naar de halve finale tegen Engeland. Die wedstrijd en ook vandaag begint Sarina Wiegman met Desiree van Lunteren, die eerder dit toernooi niet fit genoeg was om de rol van rechtsback in te vullen. Desondanks de gele kaart voor Daniëlle van de Donk in de vorige wedstrijd, speelt de middenveldster vandaag vanaf het begin. Zij stond destijds niet op scherp en mag gewoon de wedstrijd meedoen.

Bij de Deense ploeg zijn er wel verschillende aanpassingen toegepast in vergelijking met de gewonnen halve finale tegen Oostenrijk. Cecilie Sandvej en Sofie Pedersen moesten die wedstrijd nog op de bank beginnen, en werden destijds respectievelijk pas in de rust en in de 69e minuut in het veld gebracht. Vandaag spelen zij vanaf het begin mede dankzij slechte prestaties van andere ploeggenoten.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner