29.08.2017 10:00

Ingezoomd op: nieuwe mijlpaal voor fenomeen Messi

Lionel Messi is gefocust in het duel met Deportivo Alavés. (26-08-2017)

Lionel Messi heeft de volgende mijlpaal in zijn bijzonder rijke carrière aangetikt. De Argentijnse dribbelaar scoorde in het duel met Deportivo Alavés (0-2 winst voor FC Barcelona) zijn 350e treffer in de Primera División. Om tot dat aantal te komen had Messi slechts 384 competitie-wedstrijden nodig.

De supervedette van de Catalaanse club had dit seizoen nog niet eerder gescoord. Zeker omdat hij in de eerste helft nog een penalty miste, leek Messi bijzonder blij met zijn treffer. FC Barcelona won de wedstrijd uiteindelijk met 0-2, waarbij ook de tweede treffer van de voet van de dertigjarige aanvaller kwam.

Eerste treffer
Tegen het nietige Albacete scoorde Messi zijn eerste treffer in de Spaanse competitie. Op 1 mei 2005 had hij maar een paar minuten nodig om tot dat doelpunt te komen. De linkspoot kwam in de 88e minuut binnen de lijnen voor Samuel Eto'o en twee minuten later had hij de bal al tegen het net liggen. Hoewel Messi in het begin van zijn carrière niet uitzonderlijk veel scoorde, was het wel het startsein van een recordbreker op het gebied van doelpunten.

Zo is de aanvaller nog altijd de enige speler in de geschiedenis die in acht opeenvolgende seizoenen meer dan 40 treffers per seizoen maakt in alle competities. Bovendien is Messi nog altijd de enige speler die het twee keer lukte om in een seizoen in zes verschillende competities te scoren. Dat deed La Pulga in 2011 en 2015.

Topscorerstitel
Met uitzondering van het seizoen 2015/2016, toen Luis Suárez de topscorerstitel pakte met 40 treffers, strijden Cristiano Ronaldo en Messi al jaren om Trofeo Pichichi. Messi pakte de titel vorig seizoen, waardoor hij voor de vierde keer de meeste doelpunten maakte in Primera División.

Met FC Barcelona werd Messi 8 keer kampioen van Spanje, scoorde hij in 2012 met 50 goals de meeste treffers in een seizoen ooit, heeft Messi met 24 doelpunten de meeste El Clásico-treffers op zijn naam staan en wist hij vaker dan wie dan ook de FIFA Ballon d'Or te winnen: 5 keer in totaal.