31.10.2017 12:00

Inter bezig aan beste seizoensstart ooit

Inter staat na 11 Serie A-wedstrijden met 29 punten op een tweede plaats. Nooit eerder vergaarde de ploeg van Luciano Spalletti zoveel punten na elf wedstrijden. Daardoor is de club uit Milaan bezig is aan de beste seizoensstart ooit sinds de invoering van het driepuntensysteem.

Het vorige record was zeven seizoenen geleden (2009/2010), toen de ploeg na elf wedstrijden 28 punten verzamelde. Maandagavond sloot Inter de elfde speelronde in de Italiaanse competitie af door met 1-2 te winnen op bezoek bij Hellas Verona. Uitblinker Borja Valero zette zijn ploeg op 0-1, waarna oudgediende Giampaolo Pazzini de stand weer gelijk trok. Met een afstandsschot zorgde de Kroaat Ivan Perišić voor de overwinning en dus de beste start ooit. 

Goalgetter Icardi
Aanvoerder Mauro Icardi heeft een belangrijk aandeel in de topnotering van Inter. De Argentijnse spits scoorde dit seizoen al elf doelpunten in even zoveel wedstrijden. Daarmee deelt hij de tweede plaats met Paulo Dybala op de topscorerslijst van de Serie. Alleen Ciro Immobile scoorde vaker, de aanvaller van Lazio Roma was al vijftien keer trefzeker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner