20.12.2017 08:45

Schuurs meest scorende verdediger van Jupiler League

Fortuna Sittard-aanvoerder Perr Schuurs is in de Jupiler League de verdediger met de meeste doelpunten achter zijn naam. De achttienjarige Limburger maakte dit seizoen al vijf treffers op het tweede niveau van Nederland.

Aan het begin van dit seizoen stond Schuurs al in de belangstelling van grote clubs uit binnen- en buitenland. Trainer Sunday Oliseh merkte dat op, maakte zijn pupil belangrijk en gaf Schuurs de aanvoerdersband. Die rol vervult de centrale verdediger met verve. Begin december had de tiener al drie goals op zijn naam staan en liet hij wekelijks goed spel zien. Zo maakte hij ook zijn debuut bij Oranje -19 tegen de leeftijdsgenoten van België (1-2 verlies). Ajax besloot daarom om de mandekker vast leggen, waardoor Schuurs in januari 2018 eigendom van de Amsterdammers is. De verdediger maakt het seizoen wel op huurbasis af bij Fortuna Sittard.

Prachtige treffer
Daags na zijn krabbel onder een contract bij Ajax ramde de vijfvoudig international van Oranje -19 op fenomenale wijze twee goals tegen de touwen (video onder), waardoor de aanvoerder dit seizoen al vijf treffers maakte. Geen enkele andere verdediger uit de Jupiler League maakte meer treffers dan Schuurs, die bovendien ook één assist afleverde tijdens de eerste seizoenshelft.

Fortuna met langste winstreeks
Sowieso steekt Fortuna Sittard in blakende vorm. De ploeg van oud-Ajacied Oliseh is momenteel de trotse koploper van de Jupiler League na achttien gespeelde wedstrijden. De Limburgers staan op 38 punten, dat is één punt meer dan NEC, al heeft de ploeg uit Nijmegen nog een wedstrijd tegoed. Fortuna Sittard is momenteel de ploeg met de langst winnende reeks. Al vijf duels op rij werd de volle buit gepakt, dat is minstens drie wedstrijden meer dan elke andere club uit de Jupiler League. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner