03.01.2018 21:00

Tagliafico als Copa Sudamericana-winnaar naar Ajax

Ajax heeft de Argentijnse linksback Nicolás Tagliafico aangetrokken. De 25-jarige speler komt over van het Argentijnse Independiente, waarmee deze maand de Copa Sudamericana wist te winnen. De éénvoudig international kostte de Amsterdammers naar verluidt 4,5 miljoen euro. Bij Ajax keert Tagliafico voor de tweede keer terug in Europa.

Als speler van het Argentijnse CA Banfield werd Tagliafico in het seizoen 2012/2013 uitgeleend aan het Spaanse Real Murcia. Het Europese avontuur in de Segunda División werd geen al te groot succes voor de verdediger, want met Real Murcia eindigde Tagliafico op een teleurstellende negentiende plaats. Een permanent verblijf in Europa was niet aan de orde, waardoor hij terugkeerde naar zijn geboorteland. 


Tagliafico als speler van CA Banfield:

  • Primera División-duels: 56 wedstrijden
  • Primera B Nacional-duels: 34 wedstrijden
  • Copa Argentina-duels: 2 wedstrijden

Tagliafico als speler van Real Murcia:

  • Segunda División-duels: 27 wedstrijden


In januari 2015 verkaste hij naar Independiente, waar zijn carrière steeds mooiere vormen begon aan te nemen. Hij groeide uit tot een vaste waarde als linkervleugelverdediger, aanvoerder van de ploeg en eindigde vorig seizoen met zijn team op een zesde plaats in de Argentijnse Primera División. In juni van dit jaar speelde hij tot nu toe zijn enige interland tegen Brazilië (1-0 winst voor Argentinië). Eerder deze maand lifte Tagliafico als aanvoerder de beker van de Copa Sudamericana (Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League) na winst in het tweeluik in de finale tegen Flamengo. 


Tagliafico als speler van Independiente:

  • Primera División-duels: 85 wedstrijden
  • Copa Argentina-duels: 5 wedstrijden
  • Copa Sudamericana-duels: 21 wedstrijden


    Zijn huidige werkgever Independiente maakte de transfer op social media bekend.

     

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner