18.01.2018 11:00

Relatief weinig Eredivisie-treffers in blessuretijd

De clubs uit de Eredivisie scoren dit seizoen relatief weinig als de zuivere speeltijd is verstreken. Slechts twintig doelpunten werden dit seizoen in blessuretijd gemaakt in 322 Eredivisie-wedstrijden. Dat levert een gemiddelde op van één op de zestien duels.

Ten opzichte van de afgelopen vijf seizoenen is dat bijzonder weinig. Twee seizoenen geleden scoorden de ploegen uit de Eredivisie gemiddeld evenveel treffers in blessuretijd als in het huidige seizoen. Tijdens de overige seizoenen werd de toegevoegde tijd vaker benut voor het maken van een treffer. In het seizoen 2014/2015 werd er bijna in elke speelronde in blessuretijd gescoord, want de Eredivisie-ploegen hadden daar destijds gemiddeld maar tien wedstrijden voor nodig.

In het huidige seizoen is PSV de ploeg die het vaakst in blessuretijd weet te scoren. De ploeg van Phillip Cocu was al driemaal trefzeker als de klok de negentig minuten had verstreken. FC Utrecht, FC Twente, Excelsior en Sparta Rotterdam zijn de enige ploegen die dit seizoen na de negentigste minuut nog geen enkele treffer wisten te maken.

Aantal treffers in blessuretijd in de Eredivisie (2017/2018)

  • 3 doelpunten: PSV
  • 2 doelpunten: Feyenoord, Willem II, Heracles, VVV

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner