04.02.2018 21:00

FC Barcelona pakt clubrecord in stadsderby

Niets lijkt een aanstaand kampioenschap van FC Barcelona nog in de weg te staan. De Catalanen zijn de ongeslagen koploper na 22 wedstrijden en kennen daarmee de beste reeks in de clubhistorie.

Nog nooit wist FC Barcelona zolang ongeslagen te blijven vanaf de start van het seizoen. Tegen stadsgenoot Espanyol werd weliswaar teleurstellend gelijk gespeeld, maar daarmee werd de ongeslagen reeks wel verlengd. Er werd achttien keer gewonnen en vier keer eindigde de wedstrijd van Barça in een remise.

De ongeslagen status van Barcelona bleef zondagmiddag moeizaam gehandhaafd. Gerard Piqué maakte pas acht minuten voor tijd de gelijkmaker en tekende daarmee voor de eindstand. Ook tegen Getafe CF (2-1), Atlético Madrid (1-1), Valencia CF (1-1), Celta de Vigo (2-2), Real Sociedad (4-2) en Deportivo Alavés (2-1) moest Barcelona terugkomen van een achterstand.

Als FC Barcelona aan het eind van het seizoen ongeslagen blijft, komt het in een illuster rijtje terecht. Deze ploegen werden ongeslagen kampioen:

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner