07.02.2018 20:44

PSV Europese koploper van nipte zeges

PSV blijft maar winnen en is overtuigend koploper van de Eredivisie. Tegen SBV Excelsior werd er een 1-0 overwinning geboekt, de negende minimale zege van het seizoen. Geen enkele Europese koploper won zo vaak met minimaal verschil.

Voor de nipte thuiszege op Excelsior won PSV al met één doelpunt verschil van AZ (3-2), Feyenoord (1-0), FC Twente (4-3), PEC Zwolle (1-0), Excelsior (2-1), Sparta Rotterdam (1-0), Vitesse (2-1) en Heracles Almelo (2-1). Van de negentien overwinningen boekten de Eindhovenaren dus negen minimale zeges. Dat helpt PSV niet alleen aan de koppositie in de Eredivisie, de club is ook koploper van de nipte zeges.

Vlak achter PSV komen İstanbul Başakşehir F.K., SSC Napoli, Manchester City en Club Brugge KV. De respectievelijk Turkse-, Italiaanse-, Engelse- en Belgische koploper wonnen acht keer met minimaal verschil. FC Barcelona en Paris Saint-Germain zijn de clubs die het vaakst met meerdere doelpunten verschil een overwinning pakten. In maar drie wedstrijden mocht de tegenstander tot het allerlaatste fluitsignaal hopen op een punt.

De Europese koplopers met meeste nipte zeges:
1. PSV: 9
2. İstanbul Başakşehir, Napoli, Manchester City en Club Brugge: 8
6. RB Salzburg, PAOK Saloniki, FC Porto: 5
9. Bayern München en Shakhtar Donetsk: 4
11. FC Barcelona en Paris Saint-Germain: 3

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner