10.02.2018 20:08

Unieke prestatie Vardy tegen Engelse top

Leicester City is na het kampioenschap weer terug op aarde, maar Jamie Vardy blijft verbazen. De spits heeft een unieke prestatie geleverd door tegen de gehele Engelse top zes te scoren in één seizoen.

Nog nooit kreeg een speler het voor elkaar om tegen de traditionele top zes van Engeland te scoren in hetzelfde seizoen, tot zaterdagavond. Vardy had al gescoord tegen Arsenal (3-4, twee goals), Chelsea (1-2, één goal), Liverpool (2-3, één goal), Tottenham Hotspur (2-1, één goal) en Manchester United (2-2, één goal). Tegen Manchester City (1-5, één goal) werd het rijtje afgewerkt en presteerde Vardy een unicum in de Premier League.

Zo blijft het sprookje van Vardy maar voortduren. In het kampioensjaar van Leicester City (2015/2016) werd de Engelsman clubtopscorer en verbrak hij een record van Ruud van Nistelrooy. Vardy scoorde elf wedstrijden op rij, een prestatie dat geen enkele andere speler lukte. De reeks van Van Nistelrooy eindigde op tien wedstrijden. Daar is zaterdagavond weer een fraai Premier League-record aan toegevoegd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner