13.02.2018 23:50

Kane evenaart landgenoot als CL-topscorer

Met zijn belangrijke doelpunt tegen Juventus maakte Harry Kane al zijn zevende Champions League-treffer van het seizoen. Daardoor komt hij op gelijke hoogte met Steven Gerrard als productiefste Engelsman in één Champions League-seizoen.

In de zes wedstrijden die Kane speelde in het miljardenbal, kwam hij dus al zeven keer tot scoren. Tegen Borussia Dortmund, dat toen nog onder leiding stond van Peter Bosz, maakte hij twee doelpunten (3-1). Op bezoek bij APOEL Nicosia was Kane met een hattrick verantwoordelijk voor de totale productie (3-0) en vervolgens deed hij in Dortmund Bosz opnieuw pijn met een belangrijke goal (2-1). Na die succesvolle groepsfase scoorde Kane ook op bezoek bij Juventus (2-2): zeven treffers.

Met die doelpuntenproductie komt Kane op gelijke hoogte met Steven Gerrard. De middenvelder van Liverpool had tot dinsdagavond alleen het record in handen van meest trefzekere Engelsman in één Champions League-seizoen. In het seizoen 2008/2009 kwam Gerrard voor Liverpool ook tot zeven treffers, waardoor een tegen PSV in de groepsfase. Door de uitschakeling van Liverpool in de kwartfinales kwam er een vroegtijdig einde aan de productie van Gerrard, Kane krijgt nog minimaal één kans om alleen aan kop te komen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner