15.02.2018 09:00

Veelscorende Ronaldo bereikt fenomenale mijlpaal

In het peperdure affiche tussen Real Madrid en Paris Saint-Germain in de achtste finale van de Champions League heeft Cristiano Ronaldo een geweldige prestaties geleverd. De Portugese aanvaller was met twee treffers mede verantwoordelijk voor de 3-1 overwinning.

Zijn eerste doelpunt betekende alweer treffer nummer honderd in het shirt van De Koninklijke in de Champions League. Daarmee is de supervedette de eerste speler ter wereld die deze prestatie levert. De tweede goal zorgde ervoor dat Ronaldo zijn totaal namens Real Madrid opvijzelde naar 101 Champions League-treffers en zijn 116e doelpunt namens alle clubs. Een ongeëvenaarde prestatie, zeker als je bedenkt dat er slechts twee spelers zijn die meer dan vijftig keer scoorden namens één club in het miljardenbal.

Speler met meeste treffers voor één club in de Champions League

  1. Cristiano Ronaldo: 101 goals (Real Madrid)
  2. Lionel Messi: 97 goals (FC Barcelona)
  3. Raúl Gonzalez: 66 goals (Real Madrid)

De treffer van Ronaldo betekende eveneens een instandhouding van een lange reeks van wedstrijden waarin hij tot scoren kwam. Inclusief de finale van het vorige seizoen scoorde de aanvaller in acht opeenvolgende duels. Dat record is momenteel nog in handen van Ruud van Nistelrooy (negen duels op rij), maar kan bij de return in Parijs geëvenaard worden door Ronaldo. De all-time topscorer van de Champions League scoorde maar liefst 21 treffers in de laatste twaalf duels van het grootste Europese toernooi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner