28.02.2018 14:00

Bergwijn en Angeliño verkozen tot beste van de maand

Steven Bergwijn is verkozen tot beste speler van de Eredivisie van de maand februari. Afgelopen zondag was de aanvaller nog dé man in de topper tegen Feyenoord. José Angeliño is uitgeroepen tot Eredivisie talent van de maand. Het tweetal is verkozen op basis van statistieken van Opta. 

Steven Bergwijn
Tegen Feyenoord (1-3 winst) was Bergwijn betrokken bij alle drie de Eindhovense doelpunten, met één treffer en twee assists. Daarnaast scoorde de geboren Amsterdammer ook twee doelpunten in het treffen met Sparta Rotterdam, waarmee hij matchwinner werd: 1-2. Met de overige wedstrijden tegen sc Heerenveen en SBV Excelsior opgeteld, wist Bergwijn deze maand tien kansen te creëren. De nummer twee en drie van de maand februari zijn Fredrik Midtsjø (AZ) en José Angeliño (NAC Breda). 

José Angeliño 
Voor de Spaanse vleugelverdediger van NAC is het dit seizoen alweer de derde maal dat hij de prestigieuze prijs in de wacht sleept. Met zijn ploeg speelde de huurling van Manchester City vijf wedstrijden en in alle duels stond hij negentig minuten op het veld. Van AZ (1-3) en Ajax (3-1) werd verloren, terwijl er hard werd uitgehaald tegen Heracles Almelo (6-1). De overige twee wedstrijden werden gelijkgespeeld. Angeliño creëerde veel kansen voor zijn ploeggenoten: veertien stuks in totaal. 

Wedstrijden van Angeliño en NAC in februari

  • Ajax - NAC Breda 3-1
  • NAC Breda - Heracles Almelo 6-1
  • SBV Excelsior - NAC Breda 0-0
  • NAC Breda - AZ Alkmaar 1-3
  • FC Groningen - NAC Breda 1-1

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner