06.03.2018 08:45

Ingezoomd op: Namli, de excellerende vleugelflitser

Younes Namli heeft een flink aandeel in het zeer frivole spel van PEC Zwolle dit seizoen. Doordat hij niet met doelpunten en assists uitblinkt, hebben de prestaties van de vleugelaanvaller misschien wat minder glans. Niets is minder waar, want Namli is bezig aan een heel sterk seizoen.

In het duel van afgelopen zondag met VVV-Venlo (1-1) toonde de aanvaller andermaal zijn talent (zie video hieronder), met een aantal zeer gevaarlijke dribbels. In totaal maakte hij negen geslaagde dribbels afgelopen weekend, wat het hoogste aantal was van alle spelers uit die speelronde én een record sinds de promotie van PEC Zwolle naar de Eredivisie (2012). Niet eerder dribbelde een PEC Zwolle-speler zovaak in een Eredivisie-wedstrijd. Namli staat met gemiddeld 2,5 geslaagde dribbels per wedstrijd net buiten de top tien van beste dribbelaars van de Eredivisie.

PEC Zwolle lijkt met Namli, die nog tot de zomer van 2020 onder contract staat bij de Overijsselse club, een groeibriljantje in huis te hebben. Zo werd hij tegen VVV-Venlo uitgeroepen tot Man off the Match. Dit seizoen zette hij gemiddeld 2,3 spelers vrij voor de keeper, daarmee hoeft hij slechts zes spelers uit de Eredivisie voor zich te dulden. Het talent van de technicus werd altijd wel herkend, maar nooit echt erkend. Dit seizoen verdient hij alle lof, ondanks dat de meeste positieve geluiden bij PEC Zwolle te horen zijn over teamgenoten Ryan Thomas, Younes Mokhtar en Philippe Sandler.

De in Kopenhagen geboren Namli werd januari 2015 door sc Heerenveen opgepikt van het Deense AB Gladsaxe. In Friesland kreeg de buitenspeler echter nooit een kans in het eerste elftal. In tweeënhalf jaar kwam hij tot slechts 33 optredens in de Eredivisie, waardoor de club besloot hem transfervrij te laten vertrekken. Nu schittert Namli dus een provincie zuidelijker in een ander blauwwit-shirt, nadat hij een contract voor drie seizoenen ondertekende bij PEC Zwolle. 

Vertrouwen
"Als ik naar het stadion rijd, ben ik blij. Ik heb gewoon zin om te voetballen. Ik houd van voetbal", liet Namli na afloop van het duel met VVV-Venlo in gesprek met FCAfkicken weten. De aanvaller merkt zelf ook dat hij goed bezig is, zeker in vergelijking met zijn sc Heerenveen-periode. "Ik mag nu elke week spelen op positie een waar ik graag speel. Het komt door vertrouwen dus."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner