08.03.2018 13:22

Zes records die het magistrale City nog kan breken

Er staat werkelijk geen maat op Manchester City in de Premier League. De equipe van Pep Guardiola laat vrijwel elk record sneuvelen. Zijn er negen duels voor het einde nog mogelijkheden voor de koploper om zich in de boeken te schieten? Zeker weten: de volgende zes records gaan er mogelijk nog aan.

Meer dan 108 goals
In het seizoen 2009/2010 werd Chelsea FC landskampioen met 108 doelpunten. Met nog negen duels te spelen heeft Manchester City 83 keer het net gevonden, een moyenne van 2,9 goals per wedstrijd. Mocht het deze lijn doortrekken, komt het akelig dicht in de buurt van de magische grens van 108 doelpunten.

Hoogste puntenaantal
Datzelfde Chelsea kroonde zich in 2004/2005 tot landskampioen met 95 punten. The Citizens bezitten momenteel 78 punten. Het kan in totaal nog 27 punten behalen. City mag nog negen punten inleveren om het record van The Blues te breken.

Grootste puntenvoorsprong
Manchester United werd in het seizoen 1999/2000 kampioen met een voorsprong van achttien punten op naaste achtervolger Arsenal FC, een record. Momenteel bedraagt de voorsprong van Manchester City op nummer twee United zestien punten. Over drie wedstrijden ontvangt de koploper de aartsrivaal, waardoor de voorsprong naar een historische negentien punten kan groeien.

Dertig overwinningen
Chelsea won vorig seizoen in het kampioensjaar dertig wedstrijden, nog nooit eerder vertoond in de destijds 25-jarige Premier League-historie. Met nog negen wedstrijden te gaan heeft City 25 keer een winstpartij geboekt. Om recordhouder te worden, heeft de ploeg nog zes overwinningen nodig.

Assistkoning
Ook persoonlijk succes ligt voor de boeg. Thierry Henry gaf in het seizoen 2002/2003 liefst twintig assists in dienst van Arsenal. City-spelmaker Kevin de Bruyne bereidde dit seizoen al veertien keer een goal voor. Nog zeven assists en ook de Belg prijkt na dit seizoen in de recordboeken, die zijn club na dit seizoen sowieso al domineert.

Passrecord
Het record aantal passes per seizoen staat al op naam van The Sky Blues, maar het duurt niet lang meer tot ook de eigen records er aan gaan. City verstuurde vorig seizoen 22.706 passes, waarmee het met afstand het staande record brak. Momenteel staat de club van Guardiola op 21.263 passes. Mocht het de gemiddelde lijn doortrekken, komt de koploper op een totaal van 27.861 passes.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner