17.03.2018 14:00

Sulejmani herboren bij aanstaande Zwitsers kampioen

De laatste acht seizoenen ging het kampioenschap keer op keer naar FC Basel, maar dit jaar lijkt die club onttroond te worden. BSC Young Boys gaat ruim aan kop in Zwitserland en Miralem Sulejmani speelt daar een belangrijke rol in.

Groot talent bij sc Heerenveen, vervolgens recordaankoop bij Ajax, maar daarna kwam de carrière van Sulejmani in een neerwaartse spiraal. In de seizoenen 2012/2013, 2013/2014 en 2014/2015 speelde Sulejmani voor Ajax en SL Benfica in totaal maar twintig competitiewedstrijden. BSC Young Boys bood vervolgens een uitweg, waar hij wel een basisplaats wist te veroveren. De 29-jarige Sulejmani is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler in Zwitserland.

In zijn eerste seizoen bij Young Boys speelde Sulejmani meteen al 31 wedstrijden voor de club, waarin hij acht keer wist te scoren. Wel werd hij liefst 22 keer vroegtijdig naar de kant gehaald, dus helemaal fit was hij niet. Dat bleek ook wel uit onderstaand filmpje dat eind 2016 opdook.

Maar Sulejmani werd fitter en fitter en heeft zijn oude vorm van zijn eerste jaren in de Eredivisie weer gevonden. Het aantal wisselbeurten nam af, het aantal goals en assists nam toe. Dit seizoen kent Sulejmani zijn beste vorm. In 21 wedstrijden maakte hij tien doelpunten en gaf hij vijf assists, wat hem de tweede plaats in het Zwitserse MVP-klassement oplevert.

BSC Young Boys op weg naar de titel
Niet alleen kent Sulejmani persoonlijk een goed seizoen, zijn club BSC Young Boys aast op de eerste landstitel sinds 1986. De hegemonie van FC Basel, dat de laatste acht jaar kampioen werd, lijkt dit seizoen eindelijk doorbroken te worden. Koploper BSC Young Boys heeft een voorsprong van liefst zestien punten op achtervolger Basel, al heeft die ploeg nog wel een wedstrijd te goed. De Super League kent nog elf wedstrijden voor BSC Young Boys, FC Basel moet er nog twaalf spelen.


Klik hier of op de afbeelding om naar de statistieken van Sulejmani te gaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner