18.03.2018 11:15

Zege op VVV betekent fraaie mijlpaal voor PSV

PSV boekte zaterdagavond een 3-0 overwinning op VVV-Venlo. De ploeg van Phillip Cocu had naast de drie punten nog een reden voor een feestje, want PSV boekte voor de 750e keer een Eredivisie-overwinning in eigen huis.

In het huidige seizoen speelde PSV al veertien wedstrijden in het eigen Philips Stadion. Dertien keer stapten de Eindhovenaren al met een driepunter van het veld en tegen de ploeg van Maurice Steijn was dat niet anders. Alleen tegen sc Heerenveen werd er gelijkgespeeld (2-2), nadat eerder een fantastisch clubrecord was gehaald. In het verleden werden prachtige overwinningen geboekt in het Philips Stadion, met begin dit decennium onder meer de fabelachtige 10-0 op Feyenoord. 


Grootste thuiszeges ooit in de Eredivisie:

  • 2010: PSV - Feyenoord 10-0
  • 1998: PSV - Volendam 10-0
  • 1974: PSV - Go Ahead Eagles 10-0

Grootste thuisnederlaag ooit in de Eredivisie:

  • 1958: PSV - Ajax 0-5


De 3-0 uitslag op VVV klinkt als een afgetekende overwinning, maar dat was het allerminst. Pas toen Ralf Seuntjens namens de bezoekers een half uur voor tijd moest inrukken vanwege en tweede gele kaart, raakte de thuisploeg op stoom. Via twee treffers van Marco van Ginkel en één van Hirving Lozano liep PSV uit nog een comfortabele zege. Gezien de kansen uiteindelijk dik verdiend, want VVV-doelman Lars Unnerstall maakte alsnog zestien reddingen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner