01.04.2018 09:43

Barça ontsnapt en houdt zicht op illuster rijtje

Met een ongekende ontsnapping tegen Sevilla FC hield FC Barcelona de ongeslagen status vast. De Catalanen stonden in de 88ste minuut met 2-0 achter, maar pakten toch nog een punt (2-2). Barça blijft daardoor nog altijd zonder nederlaag in de Primera División.

Na 23 zeges en zes gelijke spelen leek FC Barcelona in Sevilla op weg naar de eerste nederlaag. Franco Vázquez en Luis Muriel schoten de thuisploeg naar een 2-0 voorsprong, waardoor de ongeslagen reeks van FC Barcelona in serieus gevaar kwam. Trainer Ernesto Valverde probeerde het tij te keren door jubilaris Lionel Messi te laten invallen, wat zich uitbetaalde.

Sevilla miste in de omschakeling kans op kans, aan de andere kant sloeg Barça wel toe. Luis Suárez had twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer gemaakt en een minuut later viel ook nog de gelijkmaker. Messi schoot raak en maakte weer een doelpunt tegen zijn favoriete tegenstander.

De voorsprong van FC Barcelona op achtervolger Atlético Madrid bedraagt twaalf punten, dus de titel is binnen handbereik. In de laatste acht wedstrijden van het seizoen wil de ploeg ook de ongeslagen status behouden, om in het illustere rijtje met ongeslagen kampioenen te komen. Deze ploegen kregen het al eerder voor elkaar:

Klik hier of op de afbeelding om naar de favoriete tegenstanders van de scorende Messi te gaan.