04.04.2018 22:33

Barça wint en mazzelt historisch veel qua eigen goals

FC Barcelona heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de heenwedstrijd van de kwartfinale in de Champions League. De ploeg van Ernesto Valverde versloeg op eigen veld het AS Roma van Kevin Strootman met 4-1, maar kreeg daarbij behoorlijk veel hulp.

De Italianen waren namelijk verantwoordelijk voor de eerste twee treffers. Voor rust werkte Daniele De Rossi namelijk de bal in eigen doel, het vierde doelpunt van Barcelona dit seizoen dat door tot stand kwam via een tegenstander. Het was een evenaring van het record van Inter uit het seizoen 2002/2003. Die ploeg vierde namelijk eveneens vier eigen doelpunten dat seizoen. Omdat AS Roma-speler Kostas Manolas ook de bal achter eigen doelman Alisson werkte, nam Barcelona het record zelf in handen. De Catalanen profiteerden dit seizoen namelijk al van vijf eigen doelpunten, een nooit eerder behaald record.

Roma was pas de vierde club in de geschiedenis van het miljardenbal die in één duel twee eigen treffers maakte. Nadat Piqué namens de thuisploeg voor de 3-0 had gezorgd, deed Edin Džeko iets terug. Zijn treffer werd even tenietgedaan door Luis Suárez die voor de eindstand zorgde: 4-1. Het was de eerste treffer van de oud-Ajacied in 1058 Europese minuten. Opvallend is dat er slechts één speler van Barcelona dit seizoen vaker scoorde in de Champions League dan dat er eigen doelpunten werden gemaakt. Niet verrassend is dat Lionel Messi, de Argentijnse superster maakte dit seizoen al zes doelpunten.