09.04.2018 12:00

Memphis snoert zelfs kritische L'Équipe de mond

Memphis Depay legde zondag een nagenoeg perfecte wedstrijd op de mat in de Ligue 1. De Oranje-international was in het treffen met FC Metz namelijk direct betrokken bij alle vijf de treffers, Olympique Lyon won met 0-5. Memphis scoorde eenmaal en was vier keer verantwoordelijk voor de assist.

Dat de vleugelaanvaller een fantastisch optreden afwerkte, was ook de L'Équipe opgevallen. De immer kritische Franse sportkrant, zeker in het geval van Memphis, gaf de Nederlander zelfs het hoogste cijfer (een negen) van alle spelers uit de Franse competitie die in actie kwamen tijdens speelronde 32. Ploeggenoot Marcelo (voormalig PSV-speler) scoorde na Memphis het best, de Braziliaan ontving een acht als cijfer. Tegen Metz kopte Marcelo zichzelf tweemaal op het scoreformulier.

> Bekijk het flitsende optreden van Memphis Depay <

Zelden was een speler zo bepalend als Memphis tegen Metz. In bijna vier jaar tijd gebeurde het namelijk geen enkele keer dat een speler uit de vijf grootste Europese competities aangever was bij vier treffers in één wedstrijd. De laatste speler die dit presteerde was Santi Cazorla namens Arsenal FC. De Spanjaard was in mei 2014 tijdens de 4-1 overwinning op Wigan Athletic vier keer de assistgever.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner