12.04.2018 22:58

Dit zijn de 4 halve finalisten van de Europa League

De returns van de kwartfinale in de Europa League zijn donderdagavond gespeeld en dus zijn de vier ploegen die de halve eindstrijd spelen bekend. Met een aantal ongelooflijke uitslagen werd er flink gestunt. De acht kwartfinalisten vertegenwoordigden allemaal al een ander land, waardoor dat uiteraard eveneens geldt voor de ploegen die de halve finale bereikten. Dit zijn ze:

Arsenal FC
Voor de Engelse ploeg was de basis al in de heenwedstrijd gelegd tegen CSKA Moskou. In het eigen Emirates stadion werd namelijk met 4-1 gewonnen. In Rusland kwam de thuisploeg wel op 1-0 door Fedor Chalov, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet. Dat gebeurde na rust wel, toen ook Kirill Nababkin op het scorebord kwam en CSKA dus nog één treffer nodig. Danny Welbeck maakte vervolgens aan alle onzekerheid een eind terwijl Aaron Ramsey met de 2-2 voor de eindstand zorgde, waardoor Arsenal zich voegt bij de laatste vier.

Atlético Madrid
Zonder de geschorste Bas Dost moest Sporting CP een achterstand van twee doelpunten zien weg te poetsen tegen de Spaanse vechtmachine van Diego Simeone. Daar had het de vele treffers van de lange Nederlandse spits goed bij kunnen gebruiken, maar het was uitgerekend zijn vervanger Fredy Montero die de eerste treffer maakte. Daar bleef het bij waardoor Atlético Madrid met de hakken over de sloot doorstoot naar de halve finale.

Olympique Marseille
De Europese debutant uit Duitsland begon furieus tegen Olympique Marseille met de ongelooflijk belangrijke uittreffer van Bruma, maar nog binnen tien minuten stond het 2-1 door een eigen doelpunt van Stefan Ilsanker en Olympique Marseille-aanvaller Bouna Sarr. De Fransen hadden nog één treffer nodig, welke werd gemaakt na ruim een half uur door goudhaantje Florian Thauvin.

Een stunt leek in de maak, maar na rust scoorde Leipzig via Jean-Kévin Augustin na een heerlijke voorbereidend hakje van Naby Keïta waardoor de Duitsers virtueel halve finalist waren. Het Franse feest was er uiteindelijk toch door een fenomenale treffer van Dimitri Payet (video onder), terwijl in blessuretijd ook de 5-2 werd gemaakt door de Japanse verdediger Hiroki Sakai.

RB Salzburg
Voor RB Salzburg wachtte er een loodzware opgave, de Oostenrijkers verloren een week geleden in Italië met 4-2 van Lazio Roma. Met Stefan de Vrij in de basis leek het de Italianen te lukken om in de return stand te houden en zich te kwalificeren bij de beste vier. De topscorer van de Europa League, Ciro Immobile, maakte namelijk vlak na rust de 0-1. Omdat RB Salzburg na rust alles op de aanval gooide, scoorde het viermaal door Munas Dabbur, Amadou Haïdara, Hee-chan Hwang en Stefan Lainer en stootte het door de 4-1 overwinning verrassend door naar de laatste vier. De Vrij, de nog enige Nederlander in het toernooi, is daarmee uitgeschakeld.