25.04.2018 08:00

VIDEO: de snelste Champions League-goal ooit

Met het treffen tussen Bayern München en Real Madrid op het programma in de halve finale van de Champions League, blikken we terug op twee edities daarvan. Op woensdag 7 maart 2007 werd tot op heden het snelste doelpunt ooit gemaakt in het miljardenbal en staat op naam van een Nederlander: Roy Makaay. 

De spits scoorde elf jaar geleden al na tien seconden voor Bayern München tegen Real Madrid. De heenwedstrijd van de achtste finale in de Champions League werd met 3-2 gewonnen door Real Madrid, dus moest Bayern München een verschil van één doelpunt in de eigen Allianz Arena wegwerken. Dat gebeurde al razendsnel. De Spanjaarden mochten aftrappen en tien seconden later kwam Makaay op het scorebord.

De wedstrijd eindigde in een 2-1 zege voor Bayern München, genoeg voor een plek in de kwartfinales. Naast Makaay stonden er ook nog twee andere Nederlanders op het veld, die ook een hoofdrol pakten. Mark van Bommel kreeg een kleine tien minuten voor tijd een rode kaart en Ruud van Nistelrooy maakte er een zenuwslopende slotfase van door de aansluitingstreffer te maken.

Bekijk hier het snelste Champions League-doelpunt aller tijden:

Real heerst tegen Bayern
Het is in de laatste jaren één van de weinige onderlinge wedstrijden waarin Bayern München met succes op terugkijkt. De Koninklijke was recentelijke namelijk vaak te sterk voor de Duitse grootmacht, met als resultaat dat de Spanjaarden de vier laatste duels van Bayern München wisten te winnen. Vooral het optreden van Madrilenen uit 2014 zal men nog lang heugen in Duitsland.

Nadat Real Madrid in de heenwedstrijd van de halve finale met 1-0 had gewonnen, had de ploeg van Pep Guardiola er vertrouwen in dat het tweeluik in Duits voordeel gekeerd kon worden in de return. Niets bleek minder waar, want Real Madrid walste over Der Rekordmeister heen (0-4) door twee treffers van Sergio Ramos en Cristiano Ronaldo. De ploeg van Carlo Ancelotti won dat seizoen de cup met de grote oren. 

De laatste vier wedstrijden tussen Real Madrid en Bayern München

  • 2013/2014: Real Madrid - Bayern München 1-0
  • 2013/2014: Bayern München - Real Madrid 0-4
     
  • 2016/2017: Bayern München - Real Madrid 1-2
  • 2016/2017: Real Madrid - Bayern München 4-2

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner