05.05.2018 17:56

Traditieclub Stoke degradeert uit Premier League

Stoke City komt volgend jaar uit op het tweede niveau in Engeland. De club wist lijfsbehoud niet te bewerkstelligen. Het betekent degradatie voor de oudste Premier League-club van dit moment. West Brom ontsnapte miraculeus.

Stoke City leidde een 1-2 nederlaag in eigen huis tegen Crystal Palace FC, waar Patrick van Aanholt de winnende treffer maakte. De oudste club van de huidige Premier League-jaargang (opgericht in 1863) bivakkeerde al weken in de onderste regionen en slaagde er niet in om het vege lijf te redden. Stoke City groeide de afgelopen jaren uit tot stabiele middenmoter in de Premier League.

Oudste clubs Engeland

  1. Sheffield FC – 1857
  2. Hallam FC – 1860
  3. Cray Wanderers – 1860
  4. Workshop Town FC – 1861
  5. Notts County – 1862
  6. Stoke City – 1863

Sinds de promotie uit het Championship in 2007-2008 kwam Stoke tien seizoenen onafgebroken uit op het hoogste niveau. Tussen 2013 en 2016 werd de club drie keer op rij negende. Ook vorig seizoen was het resultaat prima: plaats dertien. De club van Nederlanders Erik Pieters, Bruno Martins Indi en Ibrahim Affelay neemt het in het laatste duel van het seizoen nog op tegen Swansea City, een andere club die nog tegen degradatie vecht.

Strohalm
Ook voor West Bromwich Albion FC, net zo'n traditieclub, leek het er op dat degradatie niet af te wenden was. De club bezette wekenlang kansloos de laatste plaats. Een wederopstanding in de laatste weken voorkomt degradatie echter voorlopig. Na overwinningen op Manchester United en Newcastle United (twee keer 0-1) en een 2-2 gelijkspel tegen Liverpool werd de laatste strohalm gepakt tegen Tottenham Hotspur FC. Het werd in blessuretijd 1-0 voor de Baggies.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner